Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Brottsplats Stockholm
Isbn: 978-91-2713-967-1
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Brottsplats Stockholm

Ståplats i Nybroviken. Norrmalmstorgsdramat. Sabbatssabotören. Det gamla Stockholm är borta, men brottsfallen lever kvar i det kollektiva minnet – tacka kriminalreportern Börje Heed för det. Med följetongen Brottsplats Stockholm, som sändes sena söndagskvällar i Radio Stockholm, blev han en ciceron i huvudstadens undre värld för en hel generation.

Börje Heed berättar initierat och levande om bankrån, terrordåd och svindlerihärvor, men ägnar lika mycket tid åt vardagsvåldet – fyllebråk som slutar i misshandel, dråp som sker på impuls och inte minst kvinnors utsatthet i nära relationer. Brottsfallen spänner över hela nittonhundratalet och tecknar tillsammans en fascinerande bild av Stockholms utveckling.

Idag har slummen i Klara ersatts av Sjöstäder, Waterfront och nya gallerior, men stadens bortträngda skuggsida är lätt att väcka till liv. Nu kommer en efterlängtad samling med det bästa ur Brottsplats Stockholm, en påminnelse om det verkliga Stockholm noir.

Börje Heed (1921–1996) var kriminalreporter på Aftonbladet mellan 1947 och 1981. Med Brottsplats Stockholm, som sändes under sju år, fick Heed en stor och trogen publik. Programserien resulterade i tre böcker utgivna 1989–91, som vi här gjort ett urval ur.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone