Jump to content
Cover for Vänd om min längtan
Isbn: 978-95-2333-170-9
Publisher: Förlaget M
Category:
Novels
Accessible since: May 2018
Narrator: Ann-Luise Bertell
Length: 4 hours 48 minutes

Audiobook

Vänd om min längtan

”Vi reste från leran, stenarna och de salta sillarna. Vi reste från gräftorna, blåsorna i händerna de få möjligheterna. Vi reste från alla sorgsna ögon som alltid skulle förfölja oss. Vissa av oss reste från händer som försökte hålla oss kvar, andra reste bort från tigandet och ensamheten, det gamla landets faror. Vi visste inte vart vi var på väg, men vi visste att livet från och med nu var nytt varje dag.”
Vänd om min längtan är ett utvandrarepos i fickformat, kristalliserat i scener ur Maria Alinas liv. Hon hade en far som dog för tidigt och en mor som kunde vända hästars längtan. Lillebror Jakob drömde om att bli fågel. Storebror Harald ger sig av till Canada, och skickar sedan pengar så den sextonåriga Maria kan följa efter.
En bok om att först i dödens väntrum berätta det mest väsentliga. Om människor om tiger i flera generationer. Om tårar som skall stanna på insidan – fast för läsaren blir det så gott som omöjligt.
 
”Vänd om min längtan är en Amerikaroman som trollbinder från början till slut. Där man kanske hade väntat sig en utvandrartrilogi bestående av tjocka tegelstenar vänder Ann-Luise Bertell fördomsfritt upp och ner på konventionerna. Hon skriver kort och koncist i berörande och hjärtskärande scener.”
SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2016
 
”En vackert berättad historia med väldig känsla”
YUKIKO DUKE, GOMORRON SVERIGE


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone