Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Mamma
Isbn: 978-95-2333-255-3
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Mamma

Det är lågkonjunktur, tidigt nittiotal och i TV-rutan tappar björnen Baloo björnungen Kit Cloudkicker i en oändlig loop. Tony pressar sig närmare skärmen medan hans mamma bär hem extra lådor från fabriken och packar dem om nätterna. Mamma talar fyra språk om vartannat och säger att allt är som det ska.

Varje lördag dyker pappa upp och uttrycker faderskärlek och misstänksamhet. I radhuslägenheten börjar saker flytta på sig. Någon rör sig i deras hus. Men allt är som det ska. Jesus på väggen ler med sitt brinnande hjärta, mamma jobbar ännu mer, och allt är som det ska.

I romanen Mamma fortsätter Adrian Perera skärskåda arbetarklassens villkor, migration och trasiga familjer ur barnperspektiv. Romanen med rötter i skräckgenren håller läsaren fången i den lilla pojken Tonys kropp under sex dagar, ständigt medveten om föräldrarnas kompromisslösa kärlek. Där andra författare tar till blod och stympning använder Perera språket för att skapa obehag.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone