Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Mr Reeder: Den poetiske poliskonstapeln. Återutgivning av text från 1927
Isbn: 978-91-7863-693-8
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Mr Reeder: Den poetiske poliskonstapeln. Återutgivning av text från 1927

Den patrullerande poliskonstapeln hittar bankens nattvakt död vid det tömda kassavalvet. När man upptäcker att bankkontorets chef mr Green är en före detta fängelsekund så grips han för mordet.

Men utredaren Mr Reeder blir snabbt misstänksam när han får veta att polisen också skriver poesi.

Det här är en av många noveller om den mystiske och blygsamme detektiven Mr Reeder. Denne har en naturlig förmåga att upptäcka brott och arbetar för åklagarmyndigheten i London.

Texten skrevs av den brittiska författaren Edgar Wallace (1874–1932) som slog igenom med berättelser om kommissarie Sanders och hämnaren ”Ringaren”.

Under flera decennier i början av 1900-talet var Wallace världens mest populära äventyrs- och deckarskribent. Hans böcker såldes i miljonupplagor – trots att han ofta publicerade 5-10 per år.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1927 i dagstidningen ”Dagens Nyheter” med titeln ”Den poetiske poliskonstapeln”.

Översättningen publicerades anonymt.

Eftersom den här texten skrevs redan i början av 1900-talet har vi också kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.  



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone