Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Kvällsbjudningen
Isbn: 978-91-8023-002-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Ingela Olsson
Length: 19 minuter

Ljudbok

Kvällsbjudningen

Novellen »Kvällsbjudningen« skrevs troligen under det tidiga 1920-talet, samtidigt som Virginia Woolfs andra mer experimentella noveller. Handlingen börjar i centrala London där gäster anländer i sina formella dräkter till en social tillställning. Novellen blandar ett förstapersonsperspektiv med inre monolog vilket placerar läsaren på två olika platser: den faktiska och den imaginära.

VIRGINIA WOOLF [1882–1941] var en engelsk författare och feminist. Med romaner som Mrs Dalloway [1925], Mot fyren [1927] och Orlando [1928] blev hon en av modernismens centrala gestalter. Som essäist påverkade hon kvinnorörelsen i stora delar av världen med Ett eget rum [1928]. Woolfs stil var experimentell och oupphörligen föränderlig, varför såväl hennes dagböcker som brev har kommit att räknas som viktiga i hennes verk. Så även ett antal noveller som många av dem uppmärksammats först på senare år.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone