Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Karhun kumarrus. Miina Sillanpään nuoruus
Isbn: 978-87-2693-968-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Karhun kumarrus. Miina Sillanpään nuoruus

Miina Sillanpää (alk. Vilhelmiina Riktig) syntyi vuonna 1866 köyhään monilapsiseen perheeseen. Hän vietti lapsuutensa forssalaisessa torpassa. Jo pienenä Sillanpää joutui töihin Forssan puuvillatehtaaseen, missä työ oli raskasta. Myöhemmin hän työskenteli Porvoossa piikana, jolloin hän kohtasi palvelustyttöjen keskuudessa useita erilaisia ihmiskohtaloita. Halu parantaa yhteiskunnallisia rakenteita ja työolosuhteita johti lopulta historiallisiin tekoihin.

Karhun kumarrus: Miina Sillanpään nuoruus on Raili Mikkasen elämäkertaromaani naisesta, joka nousi Suomen ensimmäiseksi naisministeriksi. Historiallinen romaani kertoo Sillanpään nuoruudesta 1800-luvun loppupuoliskolla. Teos on osa Mikkasen nuorille tarkoitettua kirjasarjaa merkittävistä suomalaisista naishenkilöistä.


Raili Mikkanen (o.s. Räsänen, s. 1941) on suomalainen kirjailija, jonka teoksia ovat esimerkiksi Thuongin päivä (1987) ja Unelmien varjot (2008). Mikkaselle on myönnetty Finlandia Junior -palkinto teoksesta Ei ole minulle suvannot! (2002).

Raili Mikkasen historiallinen nuortenkirjasarja esittelee joukon voimakastahtoisia nuoria naisia, jotka jättivät jälkensä Suomen historiaan.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone