Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Violinisten i Auschwitz
Isbn: 978-91-8945-006-6
Förlag: Bokförlaget Polaris
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2021
Uppläsare: Charlotta Åkerblom
Length: 11 timmar 6 minuter

Ljudbok

Violinisten i Auschwitz

Auschwitz, 1943. Violinisten Alma hade en framgångsrik karriär med hyllade framträdanden över hela Europa – innan nazisterna kom till makten. Nu är hon fånge 50381 i det ökända förintelselägret och varje dag präglas av nya fasor. När Alma en dag blir beordrad att leda en orkester som ska uppträda i lägret vägrar hon till en början och väljer hellre döden än att underhålla nazisterna. Men positionen som orkesterledare är inte utan fördelar och Alma inser snart att musiken kan vara ett vapen i kampen för överlevnad. Genom arbetet med orkestern får hon möjlighet att ge svältande medfångar extra ransoner mat – och till och med rädda liv.

Alma möter också den begåvade pianisten Miklos från männens avdelning i lägret. Tillsammans drömmer de om ett annat liv och hittar tröst i musiken och varandra. Men kan deras kärlek övervinna allt? “Violinisten i Auschwitz” är en gripande och oförglömlig hyllning till hoppet och kärleken, baserad på den sanna berättelsen om violinisten Alma Rosé.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone