Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Nya namn
Isbn: 978-91-2717-149-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Nya namn

en stilsäker och stram roman om övergången mellan tonåring och vuxen där de explosiva känslorna bara anas mellan raderna Elin Willows beskriver den här perioden med ett allvar och en ärlighet som jag sällan sett. Jo, Inger Edelfeldt har skrivit om det och Elena Ferrante förstås [] Det är mycket skickligt gjort att fånga den här, i vuxenlitteraturen, ganska oskildrade väninnesmärtan
P1 Kulturnytt

Det finns år i livet då vänskap är viktigare än kanske något annat, inte sällan börjar de i tonåren för att kanske fortsätta till en bit efter att tjugoårsstrecket passerats. Elin Willows, som gjorde bejublad debut med Inlandet, börjar sin nysläppta roman Nya namn just i den här intensiva vänskapsfasen
Folkbladet

Att läsa denna roman är att flyta med i ett nu utan annat mål än jobb för att kunna gå ut. Klubb för att leva. Willows tonträff är mycket exakt, berättarrösten är fullständigt trovärdig
Dagens Nyheter

Efter kritikersuccén Inlandet är Elin Willows tillbaka med en ny roman om vad som djupast sett formar oss: relationerna vi skapar och repar upp, i ett ständigt flöde.

Den första stora vänskapen i Stockholm är alltings utgångspunkt. En förtrogen, en som vet mer och kan öppna världen för berättaren som stapplar mot vuxenlivet. Mot kläderna, skivorna, punken och dess svettiga gemenskap. Att andas i takt, vara som en. En sådan närhet upphör aldrig. Eller?

Berättaren blir äldre, tar sig till London och slutligen till Åbo. Även på de här platserna uppstår intensiva relationer till andra kvinnor, omsluts hon i en närhet där hon speglas och blir till inför sin egen blick. Det finns pojkvänner, jobb, klubbdansgolv och annat också. Men det är i den sprakande kemin mellan tjejerna som livet pågår.

Elin Willows berättar exakt och ömsint om de intensiva vänskaper som levandegör oss, men också kan ta abrupt slut. Vad blir kvar av oss, när de människor vi känt den allra största närheten blivit skuggor? Och hur passar vi in dem i berättelsen om våra liv?

Språket är vackert, musikaliskt och exakt, ofta hudnära och detaljrikt
Göteborgs-Posten

Att skildra det lågmälda och vardagliga med en intensitet som gör att läsaren fastnar kräver sin författare. Elin Willows är en sådan författare. [] en berättelse om hur en stark längtan efter närhet består, även om föremålen för den skiftar, och att våra namn ständigt ges nya innebörder, beroende på vilken relation vi befinner oss i.
Borås Tidning

Lysande skrivet
Norrbottens-Kuriren



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone