Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Världens räddaste katt
Isbn: 978-91-5013-593-0
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: september 2021
Uppläsare: Kristina Leon
Length: 30 minuter

Ljudbok

Världens räddaste katt

"Världens finaste bok." /Gunilla Brodrej, Expressen.

Mats Jonssons är tillbaka med en efterlängtad andra del i sin självbiografiska serie om barndomen. Mats allra bästa vän heter Rosa Jansson. Hon lyssnar när Mats berättar sina tankar och hemligheter, och varje natt sover hon på hans fötter. Men när det kommer besök gömmer sig Rosa under soffan, för hon är rädd. Världens räddaste katt. Mats har också en rädsla - att Rosa ska springa bort i den stora skogen bakom huset eller bli överkörd av timmerbilarna som dundrar förbi Stensätter på väg mot fabriken. Och en dag är hon spårlöst försvunnen och kommer inte tillbaka ...

Världens räddaste katt handlar om kärleken till ett djur, om den hjärtslitande sorgen när man förlorar det. Och glädjen när en ny liten kattunge kommer in i ens liv. Men är det ens möjligt att lära sig att älska en katt som inte är Rosa Jansson.

"Mats Jonsson skriver fint både om det ensamma barnet och om relationen mellan människa och katt, och lyckas göra något såväl egensinnigt som allmängiltigt." /Lotta Olsson, Dagens Nyheter.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone