Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Storknästet
Isbn: 978-91-8023-172-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Storknästet

Maktens lögner ställs mot fiktionens skrattspegel i egensinnig debutroman

»Satir, surrealism och tragedi. En detaljrik bladvändare.« Nina Lekander, Expressen

»En politisk samtidsthriller i tjeckisk miljö är originellt, bara i kraft av att vara skriven av en romandebutant.« Jesper Högström, DN

Den populistiske premiärministern Andro Barras är inte populär längre. För att få folket med sig igen - och för att de ska glömma alla korruptionsanklagelser - tar han emot ett flyktingbarn i sitt hem: Zîn, som aldrig går någonstans utan sin docka, sin bästa vän. Men planen fungerar dåligt. Medan det politiska spelet blir alltmer desperat och familjelivet trasas sönder börjar den magiska dockan viska. Och den mäktige miljardären går mot sitt fall.
Storknästet är en roman där maktens lögner ställs mot fiktionens absurda skrattspegel. Det är också namnet på den spa- och konferensanläggning som fått Tjeckiens verkliga premiärminister Andrej Babis anklagad för bedrägeri.

EMMA LUNDENMARK [f. 1979] är en svensk författare, bosatt i Stockholm. Storknästet är hennes första roman.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone