Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Erikoisosasto Z
Isbn: 978-87-2803-012-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Juha Uutela
Length: 7 timmar 20 minuter

Ljudbok

Erikoisosasto Z

Sirkka-Liisa on hyvämaineinen ja rohkea lotta – sellainen, jota monet sotilaat katselevat kunnioituksella ja ihaillen. Kun Sirkka-Liisa lähtee tukikohdasta kuljetuksella pois mennäkseen naimisiin, auto jää puna-armeijan väijytykseen. Kuoliko Sirkka-Liisa vai jäikö hän venäläisten vangiksi, sitä ei kukaan tiedä.

Sotilaat surevat Sirkka-Liisan kohtaloa, mutta heidän täytyisi keskittyä muuhun. Onhan metsää halkova tie venäläisten hallinnassa – ja suomalaisten on keksittävä tapa suojella tien kuljetuksia. Niinpä perustetaan Erikoisosasto Z, joka koostuu sekä suomalaisista että saksalaisista sotilaista. Mitä yhteistyöstä tulee – onnistuuko erikoisosasto saamaan tien jälleen haltuunsa?

Erikoisosasto Z on Jorma Kurvisen todentuntuinen sotaromaani vuodelta 1993.

Jorma Kurvinen (1931–2002) oli suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti 'Susikoira Roi' -nuortenkirjasarjasta. Kurvinen julkaisi myös aikuisten romaaneja. Hän työskenteli toimittajana Uudessa Oulussa ja kaunokirjallisuutta julkaisevassa Nyyrikissä, mutta jäi päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1978. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolmesti.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone