Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje
Isbn: 978-91-1312-194-9
Förlag: Norstedts
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje

"Cyanidmordet", "kulturkvinnan", "svarta änkan". När en kvinna åtalades för att ha förgiftat sin fästman skrev kvällstidningarna spaltmeter. Ingredienser som kärlek, svek, pengar och lögner väckte intresse och förfäran. Advokat Thomas Bodström som företrädde offrets familj berättar nu den häpnadsväckande historien bakom fallet.

Den 17 februari 2018 larmas 112 till ett fritidshus utanför Norrtälje, men livet går inte att rädda på den 57-årige Ove Dolk. Hans fästmö förklarar att Ove hade problem med hjärtat och alkoholen, och hans död konstateras ha naturliga orsaker. Men en person reagerar på fästmöns uppgifter: Oves dotter, Loise. Och när polisen inte gör några ansatser att undersöka dödsfallet inleder hon en egen kamp för sanningen.

Det var under ett restaurangbesök på Kungsholmen som Ove träffade kvinnan som stod vid hans sida när han dog. Vad hände under det år då Ove och kvinnan var tillsammans? Genom intervjuer med familj, vänner och poliser tecknar Thomas Bodström en bild av relationen, av Loise Dolks kamp och av rättegången. Utan Loises insatser hade mordet troligen aldrig upptäckts. En mördare hade gått fri och en ny man hade sannolikt svävat i livsfara.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone