Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Dansa mjukt med tillvaron : om mening, mod och möjligheter
Isbn: 978-91-2782-673-1
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: januari 2022
Uppläsare: Anna Kåver
Length: 4 timmar 43 minuter

Ljudbok

Dansa mjukt med tillvaron : om mening, mod och möjligheter

Den folkkära psykoterapeuten Anna Kåver formulerar principer för psykologiskt och existentiellt välbefinnande, mer i form av personliga essäer än uppmanande träning.

Att röra sig flexibelt i våra tankar och känslor hjälper oss på vägen. Likaså att hitta en inre frihet med tillåtandet som ledstjärna och utan alltför höga krav. Hon beskriver vardagsmodet som vi kan hitta för att utmana hindrande rädslor.

Likaså lyfter hon fram vikten av att hitta mening, men också att kunna släppa taget om att hitta den. Ett liv i välbefinnande är ett liv i närvaro och acceptans, det är numera fakta och inte allmänt flum. Men fantasier och dagdrömmar behöver också sitt utrymme.

Livet tillsammans med andra – med empati, bekräftelse och välvillighet – utgör själva fundamentet i vår tillvaro. Utan ett gott tillsammans dör vi sakta både själsligt och kroppsligt. Till slut, livet måste vara lockande. Att hålla nyfikenheten och intresset för omvärlden levande, att engagera sig även utanför sig själv, att njuta och att leka.

Med denna bok vill Anna Kåver påminna oss om våra egna resurser och vad vi kan betona lite mer i våra liv. Då kan förhoppningsvis dansen med tillvaron bli så mjuk som vi vill ha den.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone