Jump to content
The library informs: Ny lånegräns: 4 lån per månad / Uusi lainaraja: 4 lainaa kuukaudessa
Cover for Mitt krig mot Putin
Isbn: 978-91-8952-637-2
Publisher: Fri Tanke Förlag
Category:
Society & Culture
Accessible since: July 2022

E-book

Mitt krig mot Putin

Nej, jag har ingen dödslängtan och jag tänker definitivt inte låta dem lyckas ta livet av mig. Jag har vidtagit åtgärder för att skydda mig, de flesta av dem måste naturligtvis förbli hemliga, men en av dem kan jag avslöja: den här boken.

Efter Sovjets fall blev amerikanen Bill Browder en av de mest framgångsrika investerarna på den nyöppnade ryska marknaden. Men hans avslöjanden om korruption och penningtvätt gjorde honom snabbt till en av den ryska oligarkins främsta fiender. Försöken att tysta honom drabbade också en av Browders närmaste medarbetare, advokaten Sergej Magnitskij, som fängslades och torterades till döds. Ingen utredning tillsattes, ingen av de ansvariga dömdes.

Om jag blir dödad, så vet ni nu vem som gjorde det. Och när min motståndare läser boken så inser också han att ni vet. Så, om ni vill stödja mig i kampen för rättvisa, och för att ge Sergej Magnitskij upprättelse, sprid den här historien till så många som möjligt.

Mitt krig mot Putin är en sann berättelse om de mörkaste skuggsidorna av det postsovjetiska Ryssland, och om hur en finansman blev människorättsaktivist och satte sig upp mot Vladimir Putin. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone