Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Tiima
Isbn: 978-95-2364-275-1
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Maria Jyrkäs
Length: 7 timmar 26 minuter

Ljudbok

Tiima

Lämmin ja sydäntä raastava tarina vanhenemisesta, yksinäisyydestä sekä kaiken kestävästä rakkaudesta.

”Se kävi. Alma ei enää kuullut kaappikellon rauhallista tikitystä, mutta hän pystyi edelleen tuntemaan sen sydämessään. Jokin hänessä sanoi, että ne kaksi kuuluivat yhteen. Kaappikello ja hänen sydämensä. Jos hän jonakin iltana unohtaisi vetää kellon, hänen sydämensä pysähtyisi yhdessä sen kanssa.”

Alman aika ja muisti on loppumassa. Joka ilta hän kuitenkin vetää komean kaappikellonsa, ja rutiini pitää hänet hengissä. Aiemmin kelloja oli kokonainen perhe: mies, vaimo ja tytär. Nyt jäljellä on enää vaimo.

Sitten Alma näkee ikkunasta pienen pojan ja koiran. Kuuro, muistisairas nainen ja poika ystävystyvät, ja Alman mieleen alkaa nousta häilyviä muistoja kuolleesta aviomiehestä. Alma yksin tietää, mitä Otolle oikein tapahtui - jos vain kykenisi muistamaan. Miten elämä voi loppua rauhallisesti, kun Otto muuttui sillä tavalla? Ja Alma teki, mitä teki?

Ane Riel on moninkertaisesti palkittu tanskalainen kirjailija, jonka teos Pihka sai vuonna 2016 Lasiavain-palkinnon. Häkellyttävän taitava Riel kirjoittaa mikrokirjallisuutta suurista asioista, punoo hienovaraista jännitystä näennäisistä itsestäänselvyyksistä ja antaa puheenvuoron ihmisille, joista emme edes tienneet olevamme kiinnostuneita.

Pihkasta sanottua:

”Pihka on hurja, repivä ja syvästi inhimillinen romaani, jota lukee itku kurkussa.” - Helsingin Sanomat

”Pihka on aivan pökerryttävän hieno. Surullinen, raju, liikuttava, kaunis ja outo tarina rakkaudesta ja uskollisuudesta, ihmisen yrityksestä elää ja hengittää ja selviytyä.” - Helmi Kekkonen


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone