Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lyxpesten
Isbn: 978-91-8973-609-2
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Sebastian Krantz
Length: 7 timmar 47 minuter

Ljudbok

Lyxpesten

Teoretiske fysikern Erland sitter en vacker kväll på en hotellbalkong i Puerto Rico på södra Gran Canaria. Han har kört fast totalt och ledsnat på att försöka skriva en lättbegriplig bok om Universum. Han längtar efter att få stöd av sin gamle vän Wille.

Och så dyker Wille upp som gubben i lådan. Han har ett nästan overkligt budskap: kan Erland ställa upp som koordinator i ett mycket hemligt projekt? Detta har kommit upp på högsta internationella nivå genom ett haveri av en stor lyxjakt vid Garachico på norra Teneriffa. Inget vanligt haveri visar det sig vara. Det har brutit ut en dödlig pest och endast ett fåtal verkar vara vid liv.

En obeskrivlig röra. Kan det vara något slags pest med eventuell risk för att kunna spridas över hela världen, en så kallad pandemi?

Man hade nu råkat i panik. Det verkade inte finnas en lösning. Och man vänder sig då till den svenska grupp som hade löst ett liknande problem i Afrika. Det har beskrivits i en bok som heter Resistens. Erland har just läst ut den boken, och så dyker upphovsmannen Wille upp.

Och nu startar ett projekt av helt unikt slag. Erland åker till Puerto de la Cruz på norra Teneriffa och etablerar en ledningscentral på vännernas favorithotell. Den grupp som ska arbeta med problemet, vilket man nu kallar Lyxpesten består av samma gäng som hade klarat av Afrikapesten. De kommer nu att knyta till sig forskare från USA, Finland och Ryssland.

Ett obeskrivligt hetsigt program startas upp. Dollarmiljardärerna sätter till obegränsade resurser - förståeligt eftersom de kom att drabbas först och var ansvariga för att smittan spreds.

Forskargruppen kommer i ett till synes hopplöst läge. Till slut hittar man i en norrbottnisk myr ett uppslag till en lösning. Laboratoriet vid Fridhemsplan i Stockholm blir det som till slut kan stoppa en pandemisk utveckling.

Handlingen utspelas på flera platser i världen, och den vetenskapliga våndan varvas med ett antal svåra personliga problem. Men vänskapen är alltid intakt och underbara minnen från semestrar i Puerto bidrar också till att man klarar den svåra tiden. För att inte nämna de gudomliga kvinnorna som finns med i handlingen.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone