Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Döden fyller år
Isbn: 978-91-8063-519-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Döden fyller år

»Det sista brevet kom 1940. Sen blev det tyst«
Det har gått nästan tjugofem år sedan artonåriga Sara Ekman lämnade Växjö för London. Till en början kom breven i oregelbunden takt, innan de upphörde att komma helt. Saras yngre syster Louise är övertygad om att hon är död, förmodligen ett av blitzens offer.
Deras kusin Olle har alltid fascinerats av Saras försvinnande. Utifrån hennes vackra porträtt har han målat upp en fantasibild av henne, och han är inte sen med att tacka ja till en inbjudan att tillbringa semestern i huset Sara bodde innan hon gav sig av. Där visar Louise honom buntar med brev från London. Men det är något som inte stämmer, breven är opersonliga och lever inte alls upp till Olles bild av Sara. Han blir alltmer misstänksam. Kan det ha varit någon annan som skrev breven i Saras ställe? Och det finns saker som tyder på att Sara aldrig lämnade Sverige? Om hon blev utsatt för ett brott är det bara dagar kvar tills preskriberingstiden går ut.
Döden fyller år är Jan Ekströms högklassiga debutdeckare från 1961.

JAN EKSTRÖM [1923–2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev känd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var även medlem i Svenska Deckarakademin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone