Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Daggormen
Isbn: 978-91-8063-518-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Daggormen

En mystisk man har flera gånger besökt Katrin Landsing, chef för annonsbyrån Sturz och Landsing. När hennes kusin, Staffan Torlander, springer in i mannen visar det sig att han, en tysk vid namn Erich Weber, tycks sitta på information om de tre männen som Katrin varit gift med. Ingen av dem finns kvar i livet. Samma kväll hittas Katrin död. I hennes ena öga har någon stuckit in en brevkniv.
Under förhören med kriminalintendent Bertil Durell framkommer det att Katrin tänkt ändra sitt testamente strax före sin död. Det viktigaste spåret kommer dock från obduktionen. Den visar att Katrin har larver i håret. Larver från daggormen Staffan noterade tidigare under samma kväll som Kristin mördades. Det går nu, med hjälp av kunskap om hur fort en daggorm rör sig, att bestämma det exakta klockslaget för Katrins död, och därmed förhoppningsvis reducera antalet misstänkta.
Med sitt rika persongalleri, sin intrikata intrig och mängder av sidospår är Daggormen Jan Ekströms kanske allra bästa kriminalroman.

JAN EKSTRÖM [1923–2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev känd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var även medlem i Svenska Deckarakademin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone