Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Elddansen
Isbn: 978-91-8063-521-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Elddansen

Syrenbusken vid Kristina Vannermans hus förpestar hela grannskapet med sin parfymlika doft. Men nu kanske de äntligen blir av med den. Kristina har, till grannfruarnas stora lycka, nämligen sålt huset. För sin brorson Tomas berättar Kristina att hon fått ett hotelsebrev och därför känt sig tvungen att sälja allt för att flytta till en okänd ort.
Det är Tomas som möter polisen när de anländer till huset, han säger att Kristina har skjutit sig själv inne i ett låst badrum. Men när de får upp dörren finns där bara ett översvämmat badkar. Kristina är försvunnen, tillsammans med sin nya resväska. Men en granne som haft ytterdörren under uppsyn hävdar att ingen har lämnat huset.
I Elddansen har Jan Ekström konstruerat en Det låsta rummet-gåta utöver det vanliga, med den småländska idyllen som fond.

JAN EKSTRÖM [1923–2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev känd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var även medlem i Svenska Deckarakademin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone