Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Leonardo da Vinci
Isbn: 978-91-8050-109-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci är en av historiens allra mest beundrade personer - ett universalgeni som får övriga renässansmänniskor att blekna. Inte minst imponerar han genom sin otroliga mångsidighet, något som medfört att bilden av honom är påtagligt splittrad.

För vissa är han konsthistoriens störste målare, mannen bakom Mona Lisa och Nattvarden. För andra är han den store uppfinnaren, snillet som designade helikoptrar, bilar och pansarvagnar fyra sekler innan de blev verklighet. För ytterligare andra är han den nyfikne vetenskapsmannen, vars anatomiska skisser och analyser av fåglars flykt känns lika moderna idag som när de skrevs.

I denna biografi tar Dick Harrison ett helhetsgrepp om mästaren och hans samtid. Från barndomen, via utbildning och karriär får vi ta del av Leonardo da Vincis personliga utveckling och mångfacetterade gärning.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone