Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Moby Dick eller den vita valen
Isbn: 978-87-2854-398-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: december 2022
Uppläsare: Anders Mossling
Length: 24 timmar 57 minuter

Ljudbok

Moby Dick eller den vita valen

Sjömannen Ishmael får jobb på valfångstfartyget Pequod, lett av den excentriske och enbente kaptenen Ahab.

För länge sedan när Ahab var ute till havs mötte han för första gången den vita jättevalen Moby Dick. I en kamp mot valen förlorade Ahab ett ben och har sedan den dagen drömt om hämnd.

Driven av galenskap ger han sig nu ut på jakt efter havsodjuret och får med Ishmael och resten av Pequads besättning på äventyret. Ahabs besatthet sätter inte bara hans eget liv på spel utan även alla andras ombord på fartyget. Kaptenen har förklarat krig mot ett av havets mäktigaste odjur och är beredd att offra allt för att få sin hämnd.

När 'Moby Dick eller den vita valen' publicerades första gången 1851 blev den dåligt mottagen och snabbt bortglömd. Inte förrän många år efter Herman Melvilles död återupptäcktes romanen och betraktas idag som en av de största klassikerna i amerikansk litteraturhistoria.



Herman Melville (1819–1891) var en amerikansk författare vars böcker baserades på hans egna erfarenheter som sjöman. Idag är Melville världskänd för bland annat sin roman om Moby Dick.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone