Jump to content
Cover for Hjärtat talar grekiska
Isbn: 978-87-2856-093-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Romance Feelgood
Accessible since: January 2023
Narrator: Hanna K Schmitz
Length: 11 hours 36 minutes

Audiobook

Hjärtat talar grekiska

Den trettioåriga läkaren Maria har efter tjugo år återvänt till den grekiska ö där hon tillbringade sin barndoms somrar. Den lilla byn där hennes mamma växte upp är omgärdad av olivlundar, citronträd och magiska stränder och väcker såväl lyckliga som smärtsamma minnen till liv. Hon minns kärleken och gemenskapen i den stora grekiska släkten med den excentriska men kärleksfulla mormodern i spetsen. Men platsen påminner också om traumat efter moderns bortgång då samma släkt bröt all kontakt med Maria och hennes pappa utan att hon fick reda på varför.

Den som har kallat henne till ön är advokaten mr Tsaoussis. Maria är till en början motvilligt inställd men kan inte värja sig mot den vänlige advokaten som visar sig vara betydelsefull på fler än ett sätt. Det dröjer inte länge förrän Maria är återförenad med den förlorade familjen. Och när hon även möter kärleken tillåter hon sig för första gången att lägga förnuftet åt sidan och kasta sig handlöst in i en passionerad relation som låter henne utforska sin lust och sin kvinnlighet.

Den nya tillvaron och gemenskapen ställer dock krav på anpassning, vilket är lättare sagt än gjort för någon som är van vid att enbart ha sig själv att ta hänsyn till. Och när en tragisk olycka inträffar finner hon sig plötsligt indragen i ett äkta grekiskt drama ...

Hjärtat talar grekiska är en passionerad och romantisk feelgoodroman om hur man bland gröna olivlundar och soliga sandstränder kan finna sin familj, sitt livs kärlek och sig själv.Angela Rizzo, född 1966, är en svensk läkare och författare. Hon är bosatt i Stockholm men tillbringar en stor del av sin tid på en ö i Grekland. 'Hjärtat talar grekiska' är hennes debutroman och den första delen i en planerad trilogi.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone