Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Jag måste minnas
Isbn: 978-91-8976-896-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Carla Abrahamsen
Length: 5 timmar 34 minuter

Ljudbok

Jag måste minnas

Boken handlar om existentiella val som en medelålders kvinna ställs inför efter att ha fått en Alzheimer-diagnos. Enda förankringspunkt hon hittar är sina minnen som hon sedan länge tryckt ner och förseglat inom sig. Hon bestämmer sig för att skriva ner dem i ett försök att bevara något av sig till sina tre barn efter hennes bortgång.

Samtidigt som hon finner tröst i skrivandet och berättar om den otrygga barndomen i 80 talets Turkiet med en politiskt aktiv far i den kurdiska kampen, börjar hon ta kontroll över sjukdomens förutsägbara utgång och beställer en enkelbiljett till en klinik i Amsterdam.

I "Jag måste minnas" skildrar Havin Düzgün smärtsamma dilemman i förgängligheten. Författaren är medelålders trebarnsmamma och civilingenjör med kurdiskt ursprung. I denna debutroman väver författaren in platser och händelser från sitt eget förflutna med fiktiva inslag där fokusen är människans existentiella villkor.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone