Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Brita, spion på Hammersta
Isbn: 978-87-2856-403-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner 12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

Brita, spion på Hammersta

"Jag heter Brita, och jag är dömd att döden dö."

Redan som elvaåring blir den unga danska flickan Brita bortlovad till den betydligt äldre Erengisle Nilsson Natt och Dag, troman till den svenska kungen. När bröllopet äger rum är Brita sexton år och hennes make fyrtiotvå. Det är mitten av 1400-talet och en ung kvinna ska inte tänka eller göra något själv, hon ska enbart behaga sin make.

Men Brita tror det finns mer i livet än så. I kyrkan uppfostras hon till att veta sin plats men där finns också den vänlige kyrkomålaren Albertus Pictor som snart blir en nära vän. När det plötsligt utbrister stridigheter mellan tromännen börjar ryktet gå om att det finns en spion bland dem. Spioneri som kan straffas med döden och det dröjer inte länge innan blickarna riktas mot den unga Brita.

Denna ungdomsroman är inspirerad av väggmålningarna i Ösmo kyrka och de verkliga personerna Albertus Pictor och fru Brita på Hammersta.



Elisabet Peterzén är en svensk författare som har skrivit ett flertal romaner. Hon debuterade år 1964 och fick år 1969 stipendium av stiftelsen Litteraturfrämjandet. För boken "Mamsell Caroline" vann hon första pris i Bra Böckers romantävling.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone