Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Det är inte möjligt att låna i Biblio just nu. Nya lån kan göras fr.o.m. 1.4 // Tällä hetkellä ei ole mahdollista lainata Bibliosta. Uusia lainoja voi tehdä 1.4. alkaen.
Omslagsbild för Liftare : vägen till Kathmandu
Isbn: 978-87-2689-689-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

Liftare : vägen till Kathmandu

I slutet av 1960-talet var Europas vägar fulla av liftare, men bara två decennier senare var de som bortblåsta. Införandet av interrail-korten på 1970-talet förändrade reselandskapet enormt och politiska förhållande gjorde många av de internationella vägarna osäkra vilka ersattes med flygresor. Tomas Löfströms reseskildringar Liftare från 1971 och Vägen till Kathmandu från 1975 är därmed tidsdokument där ett nästintill utdött sätt att resa skildras.

Resenären färdas österut på de gamla landsvägsbussarna med en röd skrivmaskin i ryggsäcken. På den beskriver han livet på vägen – de motgångar han möter, ensamheten och rädslan, men även glädjen över att upptäcka nya platser och mötet med andra kulturer. I centrum står inte målet, utan själva resan.



Tomas Löfström (1948–2016) var en svensk författare, kulturjournalist och resenär. Han debuterade år 1971 med romanen Liftare men är kanske mest känd för sina reseskildringar.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone