Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Anknytning i arbetslivet : trygghet tillsammans på jobbet!
Isbn: 978-91-8073-324-3
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Anknytning i arbetslivet : trygghet tillsammans på jobbet!

När den arbetsrelaterade psykiska ohälsan bara eskalerar från år till år måste vi börja tänka och göra annorlunda. Vi behöver tillämpa ny kunskap i sammanhanget eftersom de gamla hjulspåren inte tycks leda till en förbättring.

Vi lever i ett samhälle som ställer höga krav på vår arbetsföra och sociala förmåga. Inte minst i arbetslivet! Vi mäter personlighet, IQ och sorterar och kategoriserar för att försöka nå fram till varandra. Men vi behöver också förstå varandra som människor, för att få insikt i varför en person, kollega eller vän agerar som hen gör.

De vi allra mest behöver fokusera på och förstå är oss själva - det är en förutsättning för att förstå de vi har runt omkring oss.

I den här boken får du möjlighet att reflektera kring din egen och andras anknytning. Men du ges även handfasta råd, fallstudier, forskning och frågor att arbeta utifrån för att förbättra din egen eller dina medarbetares situation på jobbet.

Boken riktar sig till yrkesverksamma människor som vill bli klokare och samtidigt gå en roligare och mer möjlighetsinriktad tillvaro tillmötes. Med självinsikten som främsta verktyg synliggör vi andra vägval i livet. Det handlar om våra strategier, våra relationer och hur vi förhåller oss till möjligheten att använda dem till vårt allra bästa!

Margaretha Forss är legitimerad psykoterapeut och har arbetat som ledare och chef under många år. Margaretha arbetar förutom med individual­terapi också med emotionellt fokuserad parterapi (EFT) som har rötter i anknytningsteori.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone