Jump to content
Cover for Ta upp Davids slunga
Isbn: 978-91-8985-608-0
Publisher: Semnos förlag
Category:
Religion & Beliefs
Accessible since: September 2023
Narrator: Mats Nyholm
Length: 2 hours 36 minutes

Audiobook

Ta upp Davids slunga

Kyrkan på jorden är kallad att vara ett sjukhus dit sårade kan vända sig för att få vård. Kyrkan är en familj där miljontals ensamma människor kan hitta hem och få nya vänner. Men kyrkan är också en armé som har något och någon att slåss emot.

Du har säkert personer runt omkring dig som blivit svikna. En mördande självuppfyllelse och sönderslitna relationer breder ut sig. Människor är förvirrade och brottas med känslor av meningslöshet. Många är ensamma, fattiga, eller mobbade. Andra sitter fast i osund religiositet. Vi matas ständigt med lögner. Grupptryck och jakt på pengar präglar människors liv idag. Förresten, kanske du själv är drabbad?

Den västerländska kyrkan vågar inte så ofta tala om armén eftersom man vid första genomläsningen kan tycka att den står i motsats till kärleksbudskapet. Men vad innebär det egentligen att drivas av kärlek? Hur ska vi hantera och besegra det onda vi möter i vår värld? 

Följ med till ett av Bibelns mest kända slag, kampen mellan David och Goliat. Ett slag som man inledningsvis kan tro handlar om just David och Goliat … 

Mats Nyholm är född 1977 och kommer från Västerås. Han blev kristen som sextonåring, prästvigdes 2001 och är numera verksam i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Han är gift med Camilla och tillsammans har de barnen Viola, Miriam och Noah.

”Jag har lärt känna Mats Nyholm som en smittande evangelist, en god förkunnare och en kär kristen broder. Räkna med att utmanas av det han skriver – men också att skratta åt den befriande humorn.”
Olof Edsinger, Generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone