Jump to content
Cover for Plågoanden
Isbn: 978-91-7795-521-4
Publisher: Bokförlaget Polaris
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2023

E-book

Plågoanden

Det är midsommarfirande på festplatsen i Juniskär och kriminalinspektör Amanda Junisson dukar upp picknicken i väntan på att hennes sambo Patrik ska dyka upp. När dimman sveper in från havet och täcker den västernorrländska kusten går feststämningen över i något annat. Det täta diset når även kyrkoruinen i Njurundabommen inte långt därifrån, och döljer det grymma drama som pågår. Dagen efter påträffas en ung man död i ruinen, liggandes intill en nygrävd grav. Amanda och kollegorna påbörjar utredningsarbetet och får veta av kyrkvaktmästaren att det finns ett gammalt talesätt i Njurunda, Tre döda i byn. Om en person dör följer snart två efter.

Det makabra talesättet gör sig påmint när en ung kvinna hittas skjuten i ryggen på en strand i semesteridyllen Junibosand. Är det samma gärningsperson?

Detaljer i den växande mordutredningen väcker minnen från Amandas barndom samtidigt som hon kämpar med sitt eget kärleksliv och drömmarna om en familj.

Utan Amandas vetskap beslutar sig en ung flicka för att ta sitt liv. Kommer hon att bli den tredje?

Sofia Rustan är jurist och följer upp Skadedjuret med andra delen i serien om Amanda Junisson och Morden i Sundsvall.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone