Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pygmalion
Isbn: 978-91-8094-301-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Dramatik
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Pygmalion

Professor Henry Higgins slår vad om att han endast genom sex månaders språklektioner kan transformera blomsterförsäljerskan Eliza från fattig underklassflicka till ordentlig överklassdam. Det som börjar som ett sociolingvistiskt experiment blir en djuplodande och humoristisk utforskning av kulturella normer och maktstrukturer.
George Bernard Shaws hyllade pjäs Pygmalion från 1913 ligger till grund för den berömda musikalen och filmen My Fair Lady och är än idag en älskad klassiker. I sin kritik av klassystem belyser den individens möjligheter att övervinna hinder och skapa sitt eget öde, oavsett samhällets begränsningar. Det är en berättelse som utmanar våra förväntningar och öppnar dörren till en värld av möjligheter och självupptäckt.
I översättning av Hugo Vallentin.

GEORGE BERNARD SHAW [1856-1950] var en irländsk dramatiker, kritiker och politisk aktivist. Efter en misslyckad start som romanförfattare nådde Shaw senare stor framgång som dramatiker och blev en av 1900-talets mest inflytelserika dramatiker, med pjäser som Pygmalion, Man and Superman och Arms and the Man. Han fick Nobelpriset i litteratur 1925.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone