Jump to content
The library informs: Lånegränsen är 4 lån per månad / Lainaraja on 4 lainaa kuukaudessa
Cover for Välkommen till Himmelsta
Isbn: 978-91-8983-553-5
Publisher: Media 24 / Digibook
Category:
Novels
Accessible since: January 2024

E-book

Välkommen till Himmelsta

”Ibra lutade huvudet mot tågfönstret, kände den kalla rutan mot pannan och försökte ta in det stora i att hans resa snart skulle vara över. Tänk att inte längre vara på flykt, utan att få vakna i samma säng flera dagar i rad. Kanske i månader. Eller år. Tanken kittlade.” 

Året är 2014 och småstaden Himmelsta håller långsamt på att avfolkas. Vardagen rullar på i sakta mak för de invånare som bor kvar. Men när kommunen beslutar sig för att öppna ett boende för ensamkommande flyktingbarn, förändras något i grunden. 

Nicke, som kommer bli granne med boendet, bestämmer sig för att göra allt han kan för att stoppa planerna. Hans svägerska Anja däremot, ser fram emot ungdomarnas ankomst, då de har gett henne en helt ny karriärmöjlighet. Och för Inez, som för många år sedan förlorade sin älskade son, kommer livet ta helt nya vägar. 

Välkommen till Himmelsta är Hanna Landahls debutroman. När den först släpptes 2016 blev hon nominerad till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. 

”Skrämmande skarpögd debutant” Östgöta Correspondenten

”Välskriven debut med en varm ton om rädslan för det okända.” Lottens bokblogg

”Jag ler, svär, oroas, fäller tårar och hoppas med Anja, Ibra, Hamid och Muhammed. En viktig, bra och berörande berättelse!” Vargnatts bokhyllaLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone