Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Stickning - en värmande kärlekshistoria
Isbn: 978-91-7799-769-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: augusti 2024

E-bok

Stickning - en värmande kärlekshistoria

"Det är en kärleksförklaring till handens arbete, i första hand när det gäller stickning, men även av att vara en del av en traderad kunskap. Författaren beskriver det som en värdefull gåva att behärska ett hantverk, att lära och att lära ut. Målgruppen är både stickaren som söker nya modeller, och den som söker en mycket trevlig och personlig läsestund. En stickbok fylld av tro, hopp och framför allt av kärlekMålgruppen är både stickaren som söker nya modeller, och den som söker en mycket trevlig och personlig läsestund. En stickbok fylld av tro, hopp och framför allt av kärlek." Britt-Inger Roos Näslund, BTJ

Maska för maska, varv efter varv, löper garnet mellan fingrarna. Med en rytm som liknar hjärtats slag växer vackra och värmande plagg fram men för Sofia Karlsson är stickningen så mycket mer än det färdiga plagget. Genom händernas arbete manifesteras våra tankar, känslor och drömmar och vi förvaltar den värdefulla kunskap som ärvts vidare genom generationer.

I den här boken finns stickmönster på sockor, vantar, mössor, en kofta och sjalar såväl som reflekterande texter och några recept. Kliv in i Sofias kreativa värld fylld av färg och form, där stickningen bjuder in till möten över generationer och kulturer. Ledsagade av en uppriktig tro på att vi tillsammans kan göra världen till en varmare och mer rofylld plats blir tillvaron lite mjukare, en maska i taget.

Stickning - en värmande kärlekshistoria är mer än en vanlig stickbok. Det är en bok som inspirerar till eftertanke och vidgar våra perspektiv till att se storheten i det enkla och lilla.

SOFIA KARLSSON är utbildad konstvetare, fotograf och lärare men arbetar sedan tio år tillbaka som stickdesigner. Genom sitt Instagramkonto @sofiastales och Youtubekanalen Sofia's Tales inspirerar hon tusentals människor till att sticka och säljer sina mönster över hela världen. Sofia föreläser och anordnar också retreater i Sverige och utomlands.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone